Urutan watesan palastik énggal badé sumping!

Juru bicara Komisi Pembangunan Nasional sareng Reformasi Meng Wei nyarios ka tanggal 19 yén ku 2020, nagara kuring bakal ngiringan ngalarang sareng ngawatesan produksi, penjualan sareng panggunaan sababaraha produk plastik di sababaraha daérah sareng daérah. Anjeunna nyarios yén numutkeun "Pendapat ngeunaan Panguatan Salajengna Kontrol Polusi Plastik" anu dikaluarkeun dinten éta, nagara kuring bakal nguatkeun kendali polusi plastik saluyu sareng pamanggih "ngalarang hiji angkatan, ngaganti hiji angkatan ku daur ulang, sareng ngabakukeun hiji angkatan ”.

Dina akhir taun 2020, jarami palastik sekali pakai anu teu tiasa dégradable bakal dilarang di industri katering sacara nasional; barang pecah belah plastik non-dégradable bakal dilarang pikeun layanan katering di daérah anu diwangun sareng tempat-tempat indah di kota-kota di luhur tingkat préféktur. Dina akhir taun 2022, barang pecah belah plastik anu henteu tiasa dégradable bakal dilarang pikeun jasa katering di kabupatén anu diwangun sareng tempat-tempat anu saé. Dina taun 2025, tingkat intensitas konsumsi barang pecah plastik anu henteu tiasa dégradable di daérah pangiriman makanan sareng minuman di kota-kota di luhur tingkat préféktur bakal dikirangan 30%.

Dina akhir taun 2020, panggunaan kantong plastik anu teu kauraikeun di mall balanja, supermarket, apoték, toko buku sareng tempat-tempat sanés di daérah binaan kota di kotamadya, ibukota propinsi, sareng kota-kota anu masing-masing ditunjuk dina rencana, ogé tuangeun sareng jasa take-out inuman sareng sagala rupa kagiatan paméran, dilarang, sareng pasar adil ngatur sareng ngawatesan nganggo kantong plastik Non-degradable; nepi ka akhir taun 2022, ruang lingkup palaksanaan bakal dilegaan ka sadaya daérah binaan di kota-kota di luhur tingkat préféktur sareng daérah binaan di kabupatén di daérah basisir. Dina akhir taun 2025, kantong palastik anu teu kauraikeun bakal dilarang dina bazaar di daérah anu tos disebatkeun di luhur.

Dina akhir taun 2022, toko pos di Beijing, Shanghai, Jiangsu, Zhejiang, Fujian, Guangdong sareng propinsi sareng kota sanésna mimitina bakal ngalarang panggunaan kantong bungkus plastik anu teu dégradable, kantong anyaman plastik anu tiasa dianggo, sareng sajabana, pikeun ngirangan pamakean pita palastik anu teu kauraikeun. Dina akhir taun 2025, kantong kemasan palastik anu teu kaéngradasi, kasét plastik, kantong anyaman palastik sekali pakai, sareng sajabana bakal dilarang di toko pos pos nasional.


Waktos Post: Nov-24-2020